© 2017 by Jos Vintcent

  Proudly created with wix.com

   

  Arbeidsongeschikt

            Als u langer dan 104 weken arbeidsongeschikt bent, komt u mogelijk voor een WIA-uitkering in aanmerking.

   

  De volgende zaken kunnen voor u van belang zijn:

  • Mogelijk is via de werkgever een aanvullende WIA-verzekering of een WGA-hiaatverzekering afgesloten. Op uw salarisstrook kunt u zien of premie ingehouden is. Het kan ook zijn dat u individueel een verzekering afgesloten heeft. Neem contact op met de verzekeraar of u voor een aanvulling in aanmerking komt.

  • Is uw inkomen lager dan het sociaal minimum dan komt u mogelijk in aanmerking voor een toeslag van UWV. Vraag deze toeslag bij UWV aan.  

   

  Maak een proefberekening om te kijken wat de gevolgen zijn. Houd hierbij rekening dat uitbetaling van vakantiedagen en toeslag ook tot het inkomen behoort en negatieve gevolgen kan hebben voor de hoogte van de toeslagen. Geef wijzigingen door aan de belastingdienst.  

  • Heeft u een eigen huis en heeft u hiervoor een hypotheek afgesloten, dan kan het zijn dat u een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten. Neem contact op met uw verzekeraar.

  • Het in inkomen achteruit gaan verstoort mogelijk de balans in uw inkomen en uitgaven. Maak gebruik van het Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud om hier inzicht in te krijgen.

  • Bent u verzekerd bij een pensioenverzekeraar neem dan contact op om te bekijken wat voor gevolgen arbeidsongeschiktheid heeft voor uw pensioenopbouw.