© 2017 by Jos Vintcent

  Proudly created with wix.com

  Mobiliteit

   

  Voorliggende  voorzieningen

   

  Uw Wijkbus

   

  Stichting Uw Wijkbus heeft als doel om bewoners met een sociale en/of fysieke beperking van de kernen Tegelen, Op de Heide, Steyl, Belfeld en Venlo-Zuid, de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van vervoer binnen het rijgebied.

  Bent u door omstandigheden minder mobiel en kunt u geen ander vervoer organiseren dan kunt u gebruik maken van Uw Wijkbus. Ook kunt u deelnemen aan uitstapjes of activiteiten. Zo kunt u in contact komen met andere buurtbewoners.

  Wensauto "de Bekkerie"

   

  In aanmerking komen alle inwoners van Boekend, Hout-Blerick en Blerick die een ritje willen reserveren naar de volgende bestemmingen: Boekend, Hout-Blerick, Blerick, Baarlo, Belfeld, Grubbenvorst, Horst, Maasbree, Sevenum, Steyl, Tegelen, Velden en Venlo. Men moet zelfstandig in en uit kunnen stappen. Het meenemen van 
  hulpmiddelen, zoals rollators, krukken of opvouwbare rolstoelen, is in beperkte mate mogelijk.

  Buurtbus Venlo-Noord

  De Buurtbus rijdt op maandag t/m donderdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur. De buurtbus is om mensen die moeilijk de deur uitkomen, en die niet zelf in vervoer kunnen voorzien, weer onder de mensen laten komen en naar bestemmingen in de buurt te brengen. De buurtbus is voor mensen in Venlo-Noord en rijdt naar Venlo-Noord, Velden en het bewoonde deel van de binnenstad van Venlo.

  Reserven kan onder telefoonnummer: 06-82970250 (ma t/m vr tussen 9.30u en 11.30u) Een rit reserveren dient minstens 1 dag van tevoren gedaan te worden.

  Maatwerkvoorzieningen

   Omnibuzz 

  Kunt u vanwege beperkingen niet reizen met het openbaar vervoer? Omnibuzz vervoert klanten met een WMO-indicatie. Hebt u een WMO-indicatie van de gemeente? Dan heeft u een vervoerspas gekregen. Neem zonodig contact op met gemeente Venlo. Gemeente Venlo informeert u onder welke voorwaarden u in aanmerking komt voor vervoer met Omnibuzz.

  Omnibuzz vervoert tot en met 5 zones.

  Valys

   

  Valys is sociaal-recreatief vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. Valys brengt u waar u met het lokale vervoerssysteem niet kunt komen. Voor een bezoek aan familie of vrienden of fijn een dagje op stap met de kleinkinderen. Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief vervoer dat u veilig en comfortabel naar uw bestemming brengt.

  OV-Begeleiderskaart     

   

  De OV-Begeleiderskaart is bedoeld voor reizigers die niet zonder persoonlijke begeleiding met het openbaar vervoer kunnen reizen. Onder openbaar vervoer wordt verstaan de openbare trein-, bus-, metro-, en tramdiensten. Deze kaart vraagt u aan bij Argonaut.

  Alle vervoerders op een rijtje

  Gehandicaptenparkeerkaart en -parkeerplaats

   

  Heeft u een loopbeperking of bent u door uw handicap afhankelijk van anderen voor vervoer? Dan komt u misschien in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart. Bel de gemeente om de kaart aan te vragen of om uw kaart te verlengen.

  Een gehandicaptenparkeerplaats kan alleen worden aangevraagd als er al een gehandicaptenparkeerkaart is verstrekt. Hieraan zijn diverse voorwaarden gekoppeld.

  Leerlingenvervoer

   

  Als uw kind niet zelfstandig naar school kan dan komt het in bepaalde gevallen in aanmerking voor een bijdrage in de reiskosten of aangepast vervoer.

  Aanvragen gaat via de gemeente. Dit moet elk jaar opnieuw gebeuren (vóór 1 juni).

  Scootmobiel

   

  Een scootmobiel kan kortdurend of voor langere tijd nodig zijn. Is deze voor korter dan 3 maanden nodig, dan kan men terecht bij de thuiszorgwinkel.

  Is een scootmobiel voor langere tijd nodig? Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor vergoeding.

  • De zorgverzekeraar: bij langdurige loopproblemen

  • Wmo-ondersteuning van de gemeente: bij blijvende loopproblemen

  • UWV: aIs de rolstoel of scootmobiel nodig is op school of werk

  Let op! Voor aanschaf van een scootmobiel vraagt de gemeente een eigen bijdrage. Voor een indicatie van deze eigen bijdrage kun je de rekenhulp van het CAK gebruiken.

  Vervoer naar werk

   

  Is het reizen naar het werk lastig voor u vanwege een langdurige ziekte of handicap? Dan kunt u bij UWV een voorziening aanvragen. Bijvoorbeeld:

  • een vergoeding voor aanpassingen aan uw fiets of auto;

  • een bruikleenauto;

  • een vergoeding voor het gebruik van uw eigen auto;

  • een vergoeding voor taxivervoer.

  Een vergoeding voor deze voorzieningen vraagt men aan via Mijn UWV.

  Wensambulance Limburg

  Wensambulance Limburg vervult wensritten voor mensen die ernstig ziek en bedlegerig zijn of terminale wensvragers waarbij regulier vervoer niet meer mogelijk is en er geen alternatieven zijn. 

  Het gaat vaak om ‘kleine’ dingen, momenten die voor velen vanzelfsprekend lijken.
  Ondanks het grote verdriet kan iemand door de vervulling van zijn of haar wens weer even genieten. Een klein deel van de pijn kan voor even aan de kant worden gezet. Wat overblijft is een herinnering om voor altijd te koesteren.