© 2017 by Jos Vintcent

  Proudly created with wix.com

   

  Vrijwilligerswerk

   

  Overal in de gemeente Venlo zijn vrijwilligers actief. Dit gebeurt op het gebied van sport, cultuur en ontmoeting, voor goede doelen en in het kader van leefbaarheid, zorg, dienstverlening of burenhulp. Op de website van de Vrijwilligerscentrale Venlo vindt u alle informatie die u als vrijwilliger nodig hebt. U kunt ook contact opnemen met de consulenten van Vrijwilligerscentrale Venlo.

  Hierna treft u links aan naar organisaties waar voortdurend vraag is naar vrijwilligers.

  Algemene Hulpdienst Tegelen - Steyl - Belfeld

  Vrijwilliger bij de Algemene Hulpdienst. Iets voor u? Beschikt u over: tijd, enthousiasme, een helpende hand, een luisterend oor? Neem dan contact op.

  Algemene Hulpdienst Venlo

  Bent U jong of oud, heeft u veel of weinig tijd, bent u handig met de handen, bent u administratief onderlegd, houdt u van werken in de buitenlucht, vindt u het fijn mensen te begeleiden? Voor iedereen heeft de AHD wel  een `klusje`.

  Vooraf krijg u een gesprek, waarin u aan kunt geven welk soort werk u wilt doen en op welke tijdstippen u kunt worden ingezet.
  Komt een hulpaanvraag niet gelegen, dan kunt u dit gewoon zeggen. Wij verwachten wel van u dat u een gemaakte afspraak nakomt.

  De Bekkerie

  De Bekkerie is op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het u wel leuk maar wilt u eerst eens ervaren wat een dergelijke taak concreet inhoudt? Dan kunt u ook altijd een dagje komen proefdraaien en kijken of het bij u past.

  Buddyzorg Limburg - Buddy's

   

  Buddyzorg Limburg is een provinciale maatschappelijk erkende vrijwilligersorganisatie.
  Door de inzet van buddy’s biedt zij sociaal emotionele ondersteuning aan chronisch- en ernstig zieke kinderen, jongeren en volwassenen in hun thuissituatie. Een buddy begeleidt doelgericht en zet in op het verwerken van het ziek zijn en het hervinden van eigen mogelijkheden en kracht.

  Burenhulp Venlo Zuid

  Wilt u vrijwilliger worden bij Burenhulp Venlo Zuid. U kunt dit doen door het invullen van een formuliertje. Een van de bestuursleden neemt dan contact met u op.

  Humanitas Noord-Limburg

  Humanitas is actief bij Opvoeden, Eenzaamheid, Detentie, Opgroeien, Thuisadministratie, Rouw en Verlies. Bij Humanitas Noord-Limburg zijn regelmatig vacatures voor vrijwilliger. Bezoek de site voor de actuele vacatures.

  Proteion Welzijn

  Wilt u graag iets voor iemand met een hoge leeftijd of met een chronische ziekte of beperking betekenen? Overweeg dan om vrijwilliger te worden. Proteion biedt verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Bekijk op de site van Proteion welke vorm het beste bij u past.

  SchuldHulpMaatje

  SchuldHulpMaatje is een initiatief van de kerken in Nederland. Vrijwilligers bieden hulp aan mensen die te maken hebben met (dreigende) schulden. Zonder oordelen en snel. Om een vicieuze cirkel van schulden te voorkomen, richten zij zich voor de langere termijn ook op zelfredzaamheid en bewust financieel gedrag. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger.

  VPTZ - Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg

  De vrijwilligers bij VPTZ zijn evenwichtige mannen en vrouwen van alle leeftijden, die goed kunnen luisteren en zich aan kunnen passen aan de wensen van de cliënt. De vrijwilligers zijn speciaal opgeleid in het bieden van palliatieve zorg. Door hun aanwezigheid, het verzorgen van de zieke en hun aandacht voor alle betrokkenen, dragen zij er aan bij dat mensen in hun eigen omgeving kunnen sterven.

  De Zorggroep - Betekenisvol ontmoeten

  De Zorggroep organiseert regelmatig activiteiten voor bewoners van woonzorgcentra. Toch gaat er voor de bewoners niets boven een ontmoeting met iemand die nog midden in het leven staat; iemand die een passie met hen deelt of een gemeenschappelijke interesse heeft.  

  Zo’n ontmoeting is niet alleen betekenisvol, het is vooral ook heel bijzonder, juist door de eenvoud ervan. 

  De zorggroep is op zoek naar éénmalige ontmoetingen voor bewoners van de woonzorgcentra van De Zorggroep.

  Bent u iemand die een bewoner een leuke tijd willen bezorgen.
  Bent u sportvisser of fietst u graag? Houdt u van wandelen, knutselen, koken, tuinieren of gewoon een kopje koffie drinken? Heeft u een huisdier dat graag aangehaald wil worden? Of maakt u graag een ritje met de auto? En wilt u dit één keertje samen doen met bewoners? Meldt u dan aan.

  Zorgvrijwilligersbrigade Venlo

  Zeven organisaties voor informele één -op-één zorg zijn verenigd onder Zorgvrijwilligersbrigade Venlo. Het gaat om Proteion Welzijn ( zorgvrijwilligers, o.a. ook Hulp bij Dementie), de Zonnebloem, Humanitas Noord-Limburg, Buddyzorg Limburg, Algemene Hulpdiensten, Sensoor Telehulpverlening en Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. U kunt voor informatie, aanmelden als vrijwilliger of met een vraag terecht bij info@zorgvrijwilligersbrigadevenlo.nl